Trauma verwerking bij Therapie Leiden

Als het verleden de kop op steekt

Je hebt iets vreselijks meegemaakt, of gezien dat er iets ergs gebeurde. Na die gebeurtenis heb je er last van gehad, je hebt er over gepraat, gedaan wat je kon het te vergeten. En op een dag ging je weer verder, het leven gaat door.

Een hele tijd is er niks aan de hand. Dat kan maanden zijn, maar ook jaren. En dan ineens, misschien zelfs zonder dat je snapt waarom, komt het weer terug in je leven. Je herbeleeft de situatie van toen, je bent er mee bezig, ook al wil je dit niet. Er gebeurt in korte tijd veel met je, je krijgt nachtmerries, je slaapt slecht, bent prikkelbaar of je barst ineens tegen iemand uit.

Wat is er aan de hand?

Wel, het trauma is nog niet afgerond. Je bent wel verder gegaan destijds, maar het trauma is blijven hangen. En zulke grote, indrukwekkende gebeurtenissen hebben tijd en aandacht nodig om een plek te krijgen.

Gelukkig zijn er hele duidelijke, goede methoden om te begeleiden met traumaverwerking.

EMDR behandeling bij trauma verwerking

Een trauma is meestal goed te behandelen. Ik gebruik onder andere de EMDR methode bij de behandeling van een trauma. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van EMDR. Uit de resultaten blijkt dat mensen goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm. Waarom EMDR zo goed werkt is nog niet geheel duidelijk. Maar ze denken dat door het gebruik van de EMDR methode angsten en traumatische ervaringen versneld worden verwerkt. Ook wordt de wisselwerking tussen de twee hersenhelften, gevoel en verstand, beter gestimuleerd.

Internet therapie

Trauma kan ook goed behandeld worden met internet therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: internet therapie.

Contact Therapeut Leiden

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Ik ben benieuwd naar je verhaal. Mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland beantwoordt al je vragen en kan een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 071 20 32 016 of vul het contactformulier in.