Therapie Leiden

Over mijzelf

Ik zal bij het begin beginnen.

Ik ben in 1953 geboren, als jongste van vier. Als kind was ik al gefascineerd door sprookjes en verhalen. Om ze te horen, te verzinnen en om ze te vertellen. Ik was niet zomaar geïnteresseerd in verhalen, ik was onder de indruk van hoe mensen elkaar ermee kunnen ontmoeten, hoe persoonlijk ze kunnen zijn, en hoe ze verbinden. Maar ook, hoe iedereen zijn eigen verhaal maakt. Dat laatste zou de grond onder mijn werk als therapeut blijken. Maar zo ver is het dan nog niet.

In het bedrijfsleven

Mijn eigen verhaal zwierf eerst uit. Naar Frankrijk, naar Denemarken, Kopenhagen. Werkzaam in het internationale bedrijfsleven; waar ik overigens nog steeds actief in ben.

In het kader van dat werk kreeg ik, in 1999, een coachingstraining. En dat greep me. Niet alleen mijn eigen ontwikkeling, maar het begeleiden van mensen op een traject in hun leven. Hen helpen hún verhaal te schrijven. Van het één kwam het ander, ik volgde de opleidingen, specialisaties en workshops. En drie jaar later begeleidde ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling.

Die internationale achtergrond komt ook nu in mijn werk terug. Omdat ik met mensen met heel diverse culturele achtergronden heb gewerkt, ben ik goed in staat culturele aspecten in de behandeling mee te nemen en te waarderen. Dat blijkt vooral bij klachten en vragen over relaties (zowel privé als op het werk).
Ik help je ruimte te vinden voor eigenheid in waarden, normen en manier van communiceren. Ik help je het onderlinge contact te bouwen op waar je elkaar aanvult, verschillen te verkleinen en nauwer op elkaar te gaan aansluiten.

Als therapeut in Leiden

Ik denk dat het als therapeut mijn kracht is mensen te laten inzien dat hun verhaal de moeite waard is, dat ze zelf de structuur bepalen. De behandelingen zijn uniek, ik stel een plan samen uit alle methoden die ik beheers. En: we gaan echt aan het werk; want, jij bent die inspanning waard.

Als mens

verhalen die mijn cliënten bij me maken zijn zonder uitzondering prachtig. Maar het mooiste moment voor mij is een klein lichtje in je ogen, dat er niet was toen je voor het eerst binnen stapte.

Monique

Ik geef verschillende soorten workshops. Kijk hier voor het overzicht.

 

Contact Therapeut Leiden

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Ik ben benieuwd naar je verhaal. Mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland beantwoordt al je vragen en kan een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 071 20 32 016 of vul het contactformulier in.