Rouwverwerking met therapie in Leiden

Rouwen is natuurlijk

Rouwen is de natuurlijke reactie om verlies te verwerken. Het is een proces dat je helpt met de pijn te kunnen gaan leven. Maar het gaat niet altijd goed. Je zit vast in de rouw. Je verliest contact met het leven. Niemand lijkt je te kunnen helpen, je bent opgesloten in de pijn.

Verdriet, woede, schuld

Je bent overgeleverd aan de situatie. Overladen met zware gevoelens. Niet alleen verdriet, maar ook woede, angst en schuld, bepalen je. Als je rouwt, werkt je innerlijk op volle toeren. Je bent waarschijnlijk ook oververmoeid en prikkelbaar. En als gevolg zonder je je af.

Je kunt om van alles rouwen

Bij rouw, rouwverwerking en verliesverwerking denk je natuurlijk aan het verlies van een naaste, iemand die je dierbaar is. Maar er kunnen ook andere zaken uit je leven gerukt worden: de kans op een kind, je baan, je huwelijk. En ook die verliezen gaan gepaard met rouw. Het aanvaarden van het verlies, het toelaten van de pijn, het aanpassen aan de nieuwe situatie en uiteindelijk ook weer door leren leven.

De stappen van rouw doorlopen

We maken geblokkeerde energie vrij door gestructureerd alle stappen in het verwerkingsproces te doorlopen. Je hervindt je geestelijke balans en je levensenergie keert weer terug. Uiteindelijk kun je de toekomst weer hoopvol tegemoet treden.


Ik geef ook “Thema avonden” rondom VERLIES- en ROUWVERWERKING tussen 19.30-22.00 uur
. Klik hier voor meer informatie.

Contact Therapeut Leiden

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Ik ben benieuwd naar je verhaal. Mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland beantwoordt al je vragen en kan een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 071 20 32 016 of vul het contactformulier in.