Relatietherapie Leiden

Als er relatieproblemen zijn en het gaat niet goed, dan heeft dat effect op alles wat je doet. Het kost energie en moeilijke onderwerpen worden vermeden. Je vraagt je af hoe het zo ver heeft kunnen komen.

Maar je bent nog bij elkaar

Misschien voor de kinderen of uit gewoonte. Je denk terug aan de liefde van het begin, hoe het was en welke plannen jullie hadden. Je weet dat jullie liefde het waard is, maar het gaat niet zoals jullie zouden willen. Praten gaat moeizaam of loopt uit op ruzie en verwijten gaan over en weer.

Niet alleen…

Doe het niet alleen. Jullie zitten vast in patronen die lastig zijn te doorbreken. Telkens hebben jullie het zelfde gesprek in woorden en in daden, in de trend van “daar gaan we weer”. De uitkomst staat al vast. Met relatietherapie krijg je inzicht in deze patronen en leer je ze doorbreken. Hierdoor gaan jullie weer openstaan voor elkaar en komt er ruimte voor nieuwe liefde.

Trouwens, ook als het goed gaat!

Veel mensen denken dat je alleen naar een relatietherapeut gaat als ‘hij op de bank slaapt’. Maar niets is minder waar. Ook als alles goed gaat verdient jullie relatie aandacht. Niet om te voorkomen, maar om nóg dichter bij elkaar te komen, elkaar nóg beter te begrijpen en samen nóg vrijer te zijn met zijn twee.

Schrik niet

Je denkt dat je elkaar door en door kent. Dat je alles van elkaar weet. Maar dat is zeker niet zo; in reguliere therapie kunnen mensen erg geconfronteerd worden met wie ze zijn, in relatietherapie geldt dat dubbel. Het kan ook zo zijn dat één van jullie onuitgesproken psychische klachten heeft die zwaar op jullie relatie drukken maar nooit echt benoemd zijn.

Relatietherapie bij mij is wat dat betreft echt een herontdekking van jezelf, de ander én jullie samen.

Relatietherapie Leiden: uit elkaar gaan kan

Soms kom je er samen niet meer uit. Dan ga je uit elkaar. Dat heeft praktische kanten, juridische, maar ook emotionele en gevoelsmatige. Jullie zijn voor de rest van jullie leven ooit samen geweest, misschien zijn er kinderen. Zij, jullie en de relatie die jullie hadden verdienen een respectvolle afsluiting op alle gebieden. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie daarvoor zorgen.

Heb je vragen over je relatie?

Kijk dan op het gratis forum over relatietherapie van Psycholoog NU! In dit forum kun je anoniem en gratis al je vragen stellen aan ervaren relatietherapeuten uit het hele land, waaronder ikzelf.

Contact Therapeut Leiden

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Ik ben benieuwd naar je verhaal. Mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland beantwoordt al je vragen en kan een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 071 20 32 016 of vul het contactformulier in.