Cliënten van Therapie Leiden vertellen

Een aantal cliënten schreven een stukje over hun ervaringen bij Monique Koel, Therapie Leiden:

5/5

“Ik zie mijzelf nog zitten, op zoek naar iets van hulp. Hulp voor onze relatie, omdat we echt op een dood spoor zaten. Wij ervoeren allebei dat de passie uit onze relatie was maar konden de vicieuze cirkel niet doorbreken. Toen ik via internet bij Monique terecht kwam voelde het gelijk goed.

En mijn intuïtie heeft mij niet in de steek gelaten! Wat hebben wij veel geleerd! Er kwamen zulke verrassende dingen naar boven waaruit bleek dat wij echt nog een kans hadden.

Door open te staan voor veranderingen bij jezelf verandert er in je relatie zoveel! Wij hadden dit alleen nooit voor elkaar gekregen. Stap uit je trots en vecht er voor, het is enorm de moeite waard!!

4/5

“In 2007 heb ik rouwverwerking gevolgd bij Monique na het overlijden van mijn vader. Tijdens haar begeleiding bleek dat ik de dood van mijn moeder – in 1982 – nog niet goed verwerkt had. Door haar sturing kwam ik heel snel bij mijn nog niet genomen rouw en weggestopte gevoelens. Dankzij haar heb ik dit verlies nu een beter plekje kunnen geven en dat heb ik als heel bevrijdend ervaren. Het vastgelopen verwerkingsproces rondom het overlijden van mijn vader is door de genomen rouw van mijn overleden moeder vlotgetrokken. Door haar kennis en kunde, en haar warme persoonlijkheid weet zij mensen te boeien en verkrijg je inzicht in hoe zo’n rouwproces nu eigenlijk verloopt.”

5/5

“In het verleden had ik al ervaring opgedaan met familieopstellingen. Ik vind het een bijzonder model dat heel snel tot inzicht en heling kan leiden. Ik ben heel blij met de begeleiding van Monique: ik voel me veilig bij haar. Ze heeft de regie strak in handen en is zorgzaam naar alle deelnemers aan de opstelling. Ze heeft niet alleen een groot analytisch vermogen, maar is ook zeer invoelend. Ik beveel haar echt letterlijk van harte aan!”

4/5

“Ik heb Monique leren kennen als begeleider bij een aantal workshops en in een persoonlijk traject. Integer is het eerste woord wat bij mij opkomt. Integer en betrokken. Behoedzaam en toch vastbesloten in het geven van feedback. Monique laat zich niets wijs maken en weet feilloos de vinger op de “zere plek” te leggen. Ik heb met haar veel over mezelf geleerd.”

5/5

“Al jaren wist ik diep in mijn hart dat familieopstellingen mij verder zouden kunnen brengen in mijn zoekproces naar waarom ik mij voelde zoals ik mij voelde. Namelijk niet gelukkig met mijzelf en ook niet in de verhouding met mijn ouders. Het juiste moment diende zich aan toen Monique Koel mijn pad kruiste. Verschillende persoonlijke gesprekken met Monique die altijd met warme en liefdevolle aandacht de zaken voor mij wist te duiden en helderheid te scheppen in de warboel in mijn hoofd en lichaam. Waren de aanloop naar de eerste opstelling. Deze herinner ik mij als de dag van gisteren en heeft mij ontzettend veel duidelijk gemaakt. De warmte en liefde die ik tijdens die opstelling heb ervaren waren overweldigend. Het is een prachtig proces, dat ik iedereen zou gunnen.”

4/5

“Het ging gewoon niet meer: vijf jaar na het overlijden van mijn vrouw zat ik nog steeds vast in verdriet en enorme boosheid naar mijn omgeving. Op advies van mijn werkgever heb ik een afspraak gemaakt met Monique. De eerste keer ging ik echt met knikkende knieën en een behoorlijke dosis weerstand naar haar toe. Enkele sessies later ervaarde ik de werking van haar begeleiding. Ik ben rustiger, voel me vrijer en mijn levensenergie komt weer terug. Ik ben er nog niet, maar ik heb in ieder geval mijn vertrouwen in de toekomst weer terug.”

5/5

“Acht maanden na het overlijden van mijn vrouw kwam ik tot het besef dat mijn rouwverwerking zonder professionele begeleiding weinig succes zou hebben of in ieder geval heel lang zou duren. Bovendien kreeg ik het er steeds moeilijker mee. Een goede vriendin van mij adviseerde me de hulp in te roepen van Monique Koel. Ik belde haar en we maakten een afspraak voor een intake-gesprek. Nu een jaar later voel ik me al veel beter, hoewel de begeleiding nog steeds voort duurt. Monique stelde in mijn geval voor te beginnen met de verwerking van het weggestopte verdriet uit mijn jonge jaren. Voor een gevoelig mens als ik, is het verdringen van verdriet een overlevingsmethode. Ze heeft me geholpen om al deze verdrongen gebeurtenissen te adresseren en te verwerken. Dat kostte veel tijd en energie, maar ik ben ervan overtuigd dat die heel goed besteed zijn. Ook mijn omgeving reageert positief op de verandering die dat bij mij heeft teweeg gebracht. Hoewel ik er per consult ook nog ongeveer drie uur reistijd in heb geïnvesteerd, heb ik nog geen seconde spijt van gehad dat ik met Monique in zee ben gegaan.”

4/5

“Ik ervaar Monique als coach en als begeleider van familieopstellingen als integer, alert, duidelijk, nabij, kortom als een prachtige professional.”

4/5

“Afgelopen jaar heb ik een workshop karakterstructuren gevolgd bij Monique. Door het volgen van deze cursus heb ik beter inzicht verkregen in mijzelf en waarom ik dingen doe zoals ik ze doe. Daarnaast begrijp ik anderen nu ook beter. Monique heeft oog voor een ieder en stimuleert de zelfontplooiing van de deelnemers. Wat ik fijn vind is dat Monique het aantal deelnemers per workshop beperkt houdt waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en inbreng. De sfeer die Monique creëert is warm en veilig, echt een soort thuiskomen. Wat ik als heel plezierig ervaar is dat er na afloop gelegenheid is om na te praten.”

4/5

“Na het verbreken van mijn relatie, kwam ik erachter dat mijn emmertje rouw nog vol zat. Ik heb een cursus rouwverwerking gedaan bij Monique. En ik kwam er gaandeweg achter dat ik er iets meer mee moest doen. Mijn moeder is overleden toen ik 8 jaar was, tijdens een familieopstelling bij Monique heb ik op 41 jarige leeftijd eindelijk goed afscheid van haar kunnen nemen. Dat ik dat heb kunnen doen, maakt het leven voor mij beter te verdragen en te begrijpen waarom dingen gegaan zijn zoals ze gaan. Een hele bijzondere en emotionele ervaring die mij veel voldoening heeft gegeven!”

4/5

Rouwen is voor mij zo’n persoonlijk proces. En je kan er alleen zelf door heen gaan. Natuurlijk wel met de steun van je naasten. Naast mijn eigen ervaringen heb ik in de sessies bij Monique fijne handvatten en begeleiding gekregen om dit ook daadwerkelijk te kunnen doen. Om zo de stroom van het leven weer op te kunnen pakken.”

5/5

“Ik heb – in de jaren dat ik Monique nu ken – heel wat mensen krachtiger, opgelucht en met inzicht hun levenspad zien vervolgen. Monique werkt gepassioneerd, betrokken, integer en deskundig. Bedankt Monique, door jou wordt het leven van de medemens verzacht.”

5/5

“Monique geeft je inzichten in je leven die je zelf nooit zou ontdekken. De cursussen Rouwverwerking en Vrouw-en-Woede hebben mij enorm geholpen met het verwerken van al het verdriet vanuit mijn jeugd en na het overlijden van mijn lieve zus. Ik ben er een stuk opener door geworden en heb er veel dierbare contacten aan overgehouden!”

4/5

“Ieder mens is uniek en bijzonder. Maar ook dragen wij allen littekens mee uit het verleden. Monique heeft mij daar meer inzicht in gegeven. Door haar vakkundigheid, passie & toewijding en de familie-opstellingen helpt ze mij in stapjes om mijn ware zelf te vinden. Ze heeft mij bewust gemaakt van bepaalde patronen die ik in de loop van mijn leven heb ontwikkeld en die mij hinderen. De keuze is uiteindelijk aan mij hoe daar mee om te gaan en daarin weet zij mij ook te ondersteunen en te sturen waar nodig is.”

Contact Therapeut Leiden

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Ik ben benieuwd naar je verhaal. Mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland beantwoordt al je vragen en kan een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 071 20 32 016 of vul het contactformulier in.