Angstklachten behandelen met therapie in Leiden

Leven in angst

Als je bang bent, en je weet wel dat je niet bang hoeft te zijn, als je logisch nadenkt. Maar toch. Je bent bang. Sterker nog, je bent bijna de hele tijd bang. Je richt je leven in op je angst. Je laat er dingen voor. Je gaat er dingen voor uit de weg. Alles wordt bepaald door die angst. Je bent je vrienden kwijt, je kunt niet meer naar je werk, je hebt geen plezier in de dingen. Je hebt uiteindelijk alleen nog maar je angst.

Angst in soorten en maten

Gegeneraliseerde angststoornis Je piekert, je bent de hele tijd bezorgd. Terwijl dat eigenlijk niet nodig is. Maar toch. Je bent bezorgd. Maar je spreekt je allang niet meer uit, bang om een zeur gevonden te worden. Je sluit je af, alleen met je gepieker.

De gegeneraliseerde angststoornis brengt mensen vaak in een isolement. Directe hulp vanuit de omgeving is moeilijk, omdat je er vaak alleen voor staat of geen werk hebt.

Dwang of obsessieve compulsieve stoornis

Je hebt niet alleen angsten, maar bent ook geobsedeerd met bepaalde gedachten of handelingen. Je kunt bijvoorbeeld niet ophouden met het hebben van bepaalde negatieve gedachten, je bent er door opgeslokt. Of je moet de hele tijd dezelfde handelingen uitvoeren (denk aan smetvrees of wasdrang).
De fobie

Een fobie is een gerichte angst. Bijvoorbeeld voor een dier, een object of een situatie. En net als met alle angstklachten snap je dat het niet ‘redelijk’ is. Maar toch… Probleem van de fobie is dat je de angst wilt vermijden en er dus dingen voor laat, wat in sommige gevallen een diepe uitwerking op je leven kan hebben.

Heb je vragen over jouw angst?

Neem dan even een kijkje op het angst forum. En stel hier anoniem je angst vraag, deze worden gratis beantwoord door ervaren psychologen. Angstklachten kunnen ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Contact Therapeut Leiden

Heb je een vraag of wil je persoonlijk advies? Ik ben benieuwd naar je verhaal. Mijn praktijkassistente van Psychologen Nederland beantwoordt al je vragen en kan een afspraak voor je inplannen. Bel ons op 071 20 32 016 of vul het contactformulier in.